2010-06-08 14:33:18• hírek • MTI

Zsigics a legmagasabb

A szerb válogatott támadója, a 202 cm-re nőtt Nikola Zigic a legmagasabb, a 18 éves és 4 hónapos dán Christian Eriksen pedig a legfiatalabb a pénteken kezdődő, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mezőnyében.

A legfiatalabb játékos:
Christian Eriksen a holland Ajax Amsterdam játékosa, aki 1992. február 14-én jött a világra. Rajta kívül még Vincent Aboubakar, Joel Matip (mindkettő Kamerun), Chris Wood (Új-Zéland) és Xherdan Shaqiri (Svájc) 18 esztendős a vb-n résztvevő futballisták közül.
A legidősebb játékos:
A torna öt rangidős labdarúgója - nem meglepetés - egyformán kapus. A rekorder az angol David James, aki 39 évesen és 10 hónaposan szerepel majd a vb-n, de kollégái - Sander Boschker (Új-Zéland), Marcus Hahnemann (Egyesült Államok), Mark Schwarzer (Ausztrália) és Oscar Pérez (Mexikó) - is közelítenek már a negyvenhez.
A legmagasabb játékos:
A kétméteres határt mindössze ketten "viszik át": a szerb Nikola Zigic 202 centiméter, de csupán egy centivel marad el tőle az angolok hórihorgas támadója, Peter Crouch.
A legalacsonyabb játékos:
Sokan azt tippelik, hogy ez a cím az argentinok sztárját, Lionel Messit illeti, de nem így van. A hivatalos adatok szerint az egyformán 165 centis amerikai Jose Francisco Torres és az angol Aaron Lennon a legapróbb.
A legfiatalabb kapitány:
A keretben helyet kapott fia miatt a média gyakran idősebb Vladimir Weissként emlegeti, de a tény az, hogy a szlovák válogatott szövetségi kapitánya 45 évével a dél-afrikai torna legfiatalabb szakvezetője.
A legidősebb kapitány:
A görögöket irányító Otto Rehhagel a korelnök 71 évesen és 10 hónaposan. A német tréner 1938. augusztus 9-én született.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: